Насіння кабачків
Насіння кабачків – сорти та види сучасних культур
Кабачок - культура з величезною кількістю сортів та гібридів. Вони відрізняються за кольором, формою, смаком, використанням в їжу. До основних популярних кабачкових культур відносять:
- цукіні – розмір до 20 см, шкірка м'яка, насіння небагато, воно не велике, тому овоч підходить для використання в будь-якому вигляді, в тому числі і сиром;
- кабачок – найпопулярніший плід довжиною 30 і більше сантиметрів із щільною м'якоттю, завдяки чому підходить для приготування, консервування, а молоді овочі можна використовувати у сирому вигляді;
- патіссон – відрізняється «сплюснутою» формою типу зірки або тарілки, злегка сухуватою м'якоттю, завдяки чому підходить для консервування та кулінарії.
Додатково сорти поділяються за терміном дозрівання. Є ранні кабачки, яким потрібно 40-50 діб для отримання врожаю, вони підходять для висаджування у відритий ґрунт. А є ультраранні, які мають вегетаційний період лише 30-40 днів. Але ці сорти менш стійкі до знижених температур та стресів, зазвичай вирощуються у теплицях.
Кабачки - посадка насінням або розсадою
Плануючи купити насіння кабачків , враховуйте технологію посіву. Є різні методи, але найчастіше використовують:
- для отримання такої культури, як кабачки , посадка насінням найбільш затребувана – їх висівають відразу у відкритий ґрунт;
- розсада теж використовується, але вимагає більше зусиль – спочатку посівний матеріал висіюють у закритий ґрунт, пророщують, а потім пересаджують у відкритий, де культура зростатиме далі.
Залежно від того, які будуть кабачки, насіння потрібно удобрювати, а також правильно готувати ґрунт. Зазвичай ультраранні сорти вирощують під плівкою, теплицях, парниках, під агроволокном, а ранні - на будь-якій грядці.
В інтернет-магазині AgroSemka пропонується посівний матеріал високої якості лише від перевірених виробників. Завдяки цьому гарантовано гарну схожість насіння, відмінний урожай.